Geschiedenis

In 1997 vierde Kindercircus Elleboog uit Amsterdam haar 50 jarig bestaan. Dit circus deed bij Marie Tiggelman zo'n 25 jaar geleden de liefde voor het kindercircus opbloeien. Verhuist naar het oosten van het land leek het haar een mooi idee om ook in Meppel een kindercircus te starten.

In het begin van 1999 repeteerden we nog bij Johan Balk, omdat het niet mogelijk was om als zelfstandige organisatie bij Johan Balk te blijven zochten we naar een nieuwe oefenruimte, sinds 1 oktober 1999 oefenen we in de Vrije School (nu Toermalijn) in Meppel.

De droom van het circus was nog altijd om een eigen zaal te hebben. Deze droom werd op 1 november 2015 werkelijkheid en wij verhuisden naar de Prins Hendrikstraat 34 in Meppel (voorheen dansschool ankie smit). We hadden die zomer al een aantal voorstellingen o.a. de Polletuin in Ruinerwold, speeltuinvereniging rond de watertoren in Meppel en het lentefeest in de Vrije School en op camping In 't veld in Wapserveen. Na de zomer kregen we van spw Meppel onze eerste stagiaires.

Lopen op een bal, samen spelen, dansen, diabolo, elkaar helpen, steltlopen, toneelspelen, optreden, koordlopen, vallen en opstaan, jongleren en nog veel meer, dát is kindercircus Okidoki uit Meppel. De circuslessen worden gegeven door Marie Tiggelman samen met enkele circusassistenten. Er zijn inmiddels 9 groepen; 4 basisschoolgroepen, 1 jongerengroep, 1 voorstellingsgroep en 3 luchtacrobatiekgroepen.

Een keer per jaar geven alle kinderen een uitvoering in de grote zaal aan de Prins Hendrikstraat 34 (onze oefenruimte) voor ouders, vrienden en bekenden. De artiesten van de voorstellingsgroep oefenen twee keer per week en treden op in Meppel en omstreken.