Circuslessen

Circus Okidoki organiseert lessen voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Het is de bedoeling dat je door de circuslessen aandacht besteed aan je lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling. Op school neemt de hersengymnastiek een belangrijke plaats in, wij vinden de lichamelijke gymnastiek ook heel belangrijk. De circuslessen worden gegeven door Marie Tiggelman en Yentl Hijmans. De docenten worden ondersteund door vrijwilligers. De meeste kinderen komen één keer per week naar circus. De circusbasislessen duren één uur. De lessen van de jongerengroepen duren 1.5 uur. De kinderen van de voorstellingsgroep trainen ook nog 2 uur op de vrijdagmiddag.

Tijdens de gewone circuslessen worden alle techieken van het circus beoefend, onder andere jongleren, acrobatiek, diabolo, eenwieleren, koordlopen, poi zwaaien, ballopen, wiebelplank (rola-bola), maar ook luchtacrobatiek! De lessen worden gegeven door Marie Tiggelman en Yentl Hijmans. Techniek, kracht en lenigheid worden allemaal getraind door middel van verschillende oefeningen. De circuslessen worden zodanig gegeven dat iedereen mee kan doen, zit je nu in een rolstoel of heb je twee linkerhanden!

Alle circusgroepen geven één keer per jaar een uitvoering in de eigen ruimte voor ouders, vrienden en bekenden. Voor de jongerengroep 14+ proberen we ook voorstellingen te regelen op een andere locatie.

De lessen vinden wekelijks plaats, kijk hier voor de lestijden van de groepen.

Voorstellingsgroep

De voorstellingsgroep bestaat uit kinderen die circus en optreden zo leuk vinden dat zij naast met hun eigen groep ook op vrijdag bij elkaar komen om te trainen en aan een voorstelling te werken. Circa één keer per maand hebben zij een optreden, meestal in de regio. Het belangrijkste criterium om bij deze groep te komen is motivatie. Daarnaast moet je minimaal met één uitvoering hebben meegedaan.

Uitproberen?

Wil je het eens proberen? Dat kan! Kinderen kunnen één keer gratis meedoen met een circusles of gebruik maken van ons introductie-aanbod van vijf circuslessen voor €5,-. Daarna word je lid. Dus, als je klaar bent om te bewegen, te circussen en plezier te hebben, wacht dan niet langer en geef je nu op via: circus.okidoki@gmail.com. Want iedereen heeft iets bij circus waar ze goed in zijn!